Fettflekker på armlene, nakkepute

Fettflekker på armlene og nakkepute


Porøst skinn som anilin vil over tid mørkne på områder med kontakt med hud og hår. Oljer og fett fra hud og hår smitter over på skinnet og absorberes. Etterhvert vil det akumulere og det blir synlig flekk.


I de fleste tilfeller kan ikke disse flekkene fjernes ved alminnelig rengjøring av skinn. I en del tilfeller må en ta et skinnverksted til hjelp. Er problemet riktig ille kan et forsøk på utbedring bare hjelpe til en viss grad og muligens kun gjøre skaden noe mindre synlig.


Det er mulig å utbedre på egenhånd viss skaden ikke er for stor, men man kan ikke regne med at skaden blir helt usynlig:

Rens det mørke området forsiktig med Colourlock Rengjøringsbensin. Fukt en ren, tørr klut med bensinen og tørk raskt over området. Pass på at det ikke blir for vått for å ungå “vannmerker”. La skinnet tørke og gjenta. Denne behandlingen vil løse opp fettet noe.

Fortsett så behandling med Colourlock Fettfjerner spray. Spray fettfjerneren på det mørke området og la det tørke helt. Løsemiddel i fettfjerneren vil løse opp fettet ytterligere.  Colourlock Fettfjerner inneholder et pulver som vil absorbere fett. Det vil danne et hvitt lag på skinnets overflate. Når det er helt tørt fjernes det med støvsuger eller myk børste. Gjenta behandling til du ikke lenger ser noen forbedring.


I de fleste tilfeller vil slike omårder forbli noe mørkere eller lysere enn resten av skinnmøbelet. Dette fordi fett har gjort skade på skinnet over tid. Man kan da farge skinn med Colourlock Leather Fresh. Men for at dette skal gi et godt resultat, må skinnmøbelet i utgangspunktet være noenlunne ensfarget og ikke for porøst. Leather fresh vil forsegle overflaten og minimere sjangsen for nye flekker.


Vi anbefaler å behandle skadefritt anilin med Colourlock Aniline Protector. Den inneholder oljer, UV-filter og antioksydanter som forebygger aldring. Du skal ikke påføre Aniline Protector på områder du har behandlet for fettflekker da oljen i middelet kan gjøre skaden mer synlig igjen. Men resten av skinnmøbelet behandles slik at man forebygger aldring og skinn forblir mykt. Spesielt områder som utsettes for skarpt lys skal man være ekstra nøye med. Se pleie av anilin for mer informasjon.