Nettbutikk

Velkommen til vår nettbutikk!


Tysk kvalitet, utviklet og fremstilt i Tyskland,  Nederland og PolenVi blander også skinnfarger til deg ved tilsendt fargeprøve. Da sikrer du en god fargematch til ditt skinninteriør eller skinnmøbel. Fyll gjerne i bestillingsskjema og legg ved prøven.

Klipp av noen skinnbiter under setene i bil, inni pose til gearstang/brekk eller inni lommer ved søm. Når det gjelder skinnmøbler er det enkelt om det finnes glidelåser. Klipp av en skinnremse eller to på innsiden ved søm. Evt. kan man forsiktig løsne på stifter på undersiden av skinnmøbelet slik at man kommer til og får klippet her.


 


I vår nettbutikk kan du enkelt handle produkter til å farge skinn, pleie, rense og vedlikeholde skinn og lær. Vi har produkter som Lærsåpe som er en skinnrens til rengjøre og rense skinn, Lærkrem, fett og olje til vedlikehold, pleie og behandling av ditt skinn. Vår Leather Shield er en meget effektiv behandler mot misfarge og fargesmitte på skinn såvel som en generell beskytter av skinn, særlig mot friksjonsskader. Har du normalt slitt skinn med slitt og falmet skinnfarge kan du farge opp skinn igjen med vår skinnfarge, eller skinnlakk, om du vil. Videre forklaring om hvordan man går fram for å farge skinn finner du under.

 


Vil du friske opp skinnet med farge, har vi skinnfarge/Colour Lotion. Noen velger å kalle dette skinnlakk. Våre standard farger til skinn kan kjøpes via nettbutikken. Behøver du en skinnfarge blandet spesielt til ditt skinninteriør eller skinnmøbel, skriv ut bestillingskjema og send bestilling og skinnprøve med posten.


Det beste er da å sende noen biter av originalt skinn hvor skinnfarge vises godt. Ofte kan man klippe av noen småbiter under skinnsetene i bil, inni lomme til gearstang/brekk eller inni lommer ved søm. Når det gjelder skinnmøbler er det enkelt om det finnes glidelåser. Klipp av en remse eller to på innsiden av skinnpute ved søm. Evt. kan man forsiktig løsne på stifter på undersiden av skinnsofa eller skinnstol slik at man kommer til og får klippet av noen skinnbiter her.


Har du spørsmål, kontakt oss per telefon eller e-post. Eller du kan finne utfyllende beskrivelse her: "Slik gjør du"

 


 

Det meste av skinnmøbler har farget skinn.  Som oftest ligger fargen på overflaten av skinn med et beskyttende lag av klarlakk (top coat) ytterst. Det finnes også porøst skinn av høy kvalitet. Denne type skinn kaller vi anilin eller semi anilin. I tillegg har vi semsket skinn og Nubuck. En rimeligere type skinn med et ytterlag av PU finner vi ofte med betegnelsen By Cast.


Når det gjelder skinn i anilin kan man legge en dråpe vann på et usynlig sted som ikke er skadet. Da vil anilint skinn mørkne idet vannet trekker seg inn. Skinnet er porøst.


 


Instruksjonen du finner under er for farget skinn med fargen som et lag på overflaten og med en beskyttende klarlakk (top coat).


 


Slik anbefaler vi å behandle nytt farget skinn og glattlær (også kalt nappa):


 


Har du synlig skitt og møkk på ditt skinn renser du med Lærsåpe/Cleaner. Børste hjelper på å fjerne skitt i rynker og folder.


Moderat bleket og falmet skinn i tillegg til litt slitt skinn kan man farge med Keralux Colour Lotion, en skinnfarge vi har i 22 forskjellige farger. MERK at vi også blander en egen skinnfarge for deg viss du sender oss en fargeprøve av ditt skinn med posten.  Pass på å rense skinn med Lærsåpe/Cleaner og Rengjøringsbensin før du skal farge skinn. Slik sikrer du godt feste til skinnfargen (også kalt skinnlakk).


Ønsker du å behandle gammelt skinn anbefaler vi Lærkrem/Care Lotion. Den inneholder antioksydanter som forebygger sprekker i skinn og nedbryting. Lærkrem/Colour Lotion virker som en skinnbalsam og holder skinn mykt.


Er du usikker på hva du behøver for å behandle skinn, send oss gjerne bilder og beskrivelse av skade på skinn. Slik kan vi hjelpe deg bedre. Røffe overflater i skinn og områder med sprekker i skinn skal pusses med lett hånd før man farger med skinnfarge. Bruk  Slipepad. Dype sprekker og hull i skinn kan fylles med Filler/fyllmasse.


Merk at veldig skadd skinn og skade på skinn som anilin og nubuck er mer krevende. Muligens bør et profesjonelt verksted reparere skinn av disse typene.Slitt farge i skinn, falmet skinn, riper i skinn. Fine prosjekter for skinnrens, skinnfarge, skinnpleie.