Farge om skinn med heldekkende farge


Rens, farging og pleie av skinn

Mellomåsveien 20, 1414 Trollåsen

Tel: 466 63 893

E-post: Skancke@fargeteknikk.no

Å lakkere skinn med Colourlock skinnfarge, en guide til profesjonelle håndtverkere


Colourlocks heldekkende farger til skinn (som ikke skal forveksles med Colourlock Leather Fresh skinnfarge som kun er ment til å friske opp original farge) er utviklet for å friske opp og farge om pigmentert glatt skinn og lær, vinyl og kunstlær som skai. Den skal påføres med malerpistol/kompressor. Fargen er meget dekkende, men er samtidig fleksibel og bevarer den naturlige følelsen i skinn og lær. Denne fargen kan også brukes til å konvertere anilin til dekkfarget skinn.


Den heldekkende fargen er vannbasert og den gir veldig god heft på skinn og lær viss man påførerer den korrekt. Fargen er blitt testet, brukt og godkjent av store bil- møbel- og flyprodusenter. Skinnfargen er tilgjengelig i 17 basefarger og man kan blande hvilken som helst farge med disse. Den heldekkende fargen krever flere steg ved påføring: grunning, farge og top coat med crosslinker (klarlakk med herder, om du vil).


Colourlock Leather Fresh skinnfarge er er derimot en lasurfarge som ikke krever mer enn god rengjøring før påførsel og den kan legges på med en svamp. Fordi den ikke er dekkende er den kun ment til å friske opp original farge på skinn.


Å farge opp skinn og lær profesjoneltLær og skinn bør bare farges med riktig verktøy. Man må ha utstyr til sprøyting, god ventilering og ansiktsmaske. En fullstendig omfarging tar tid fordi folder og "lommer" også må farges grundig.


Rengjøring


1. Demonter hudmøbelet eller skinnsetene så godt som mulig.

2. Rengjør skinnet med støvsuger evt. komprimert luft. Fjern rester av støv og smuss med en myk børste.

3. Forhåndsbehandle med Colourlock Lærsåpe Ekstra. Bruk ikke for mye vann på områder av skinn med skader da det ikke bør bli for fuktig.  Gni gammelt lær og skinn (eldre enn 15 år) inn med 1 del eddik (5%) og 5 deler vann.

4. Gni overflaten med Colourlock GLD  Fargeløser for å fjerne evt. fett og voks.  En del av den gamle fargen skal løse seg opp. Puss overflaten forsiktig med 600-800 våtslipepapir. Bruk av GLD og sandpapir er viktig for at fargen skal få godt feste på skinnets overflate.


Evt. reparering av skinn


5. Bruk litt ekstra tid på å finpusse skinn med sprekker og oppskrapte områder. Fjern støv med lett fuktet klut.

6. I tilfeller med rifter og små revner i skinnet, fjern stive kanter. Lim kanter sammen der det er mulig med Colourlock skinnlim. Områder som skal fylles med Colourlock Leather Filler eller Liquid Leather må først behandles med Colourlock Grunning. Påfør fyllet ca. 5 mm. på begger sider av den fylte revnen for å skape en film som styrker reparasjonen. La fyllet lufttørke. Påfør så mer fyll om nødvendig. Ujevnheter kan så bli pusset bort med våtslipepapir 600-800 dyppet i Colourlock GLD. Du kan også ta en titt på tekst og video her, se punkt 6: slik gjør du

VIKTIG! Skjørt og svært svekket og slitt skinn bør fjernes og erstattes i sin helhet. Lær og skinn som har  store skader kan repareres kosmetisk, men fyll og farge kan aldri restaurere den opprinnelige styrken i skinnet.


Farge skinn


7. Bruk alltid ansiktsmaske når du bruker en sprøytepistol og sørg for god ventilering. Sprøyt Colourlock Grunning med lavt trykk (ca.2 bar/15-32 psi). Pistolen skal holdes ca 30-40 cm fra skinn og føres frem og tilbake med jevne bevegelser. Trekk folder og "lommer" fra hverandre og sprøyt her også.  Skinnet skal bli litt klebrig etter tørking. Ungå for tykke lag av grunning!

8. Rist Colourlock NBM(A) skinnfarge grundig, bland med ca. 6% vann og filtrer før den fylles på sprøytepistolen. Trekk folder og "lommer" fra hverandre og sprøyt her først, deretter sprøytes overflatene. Påfør jevne lag og ikke for tykt (ca. 2 bar/15-32 psi). Påfør alltid flere strøk og la fargen tørke mellom strøkene (hårtørker kan brukes). Fortsett til overflaten har en jevn farge. Påfør fargen så tynt som mulig. Tykke lag minsker stabiliteten til fargen, minsker heft og skinn kjennes stivere.

9. La skinnfargen tørke i ca. 2 timer. Puss ujevnheter forsiktig med sandpapir 3000. Fjerner du for mye farge fra skinnet, sprøyt dette området igjen.

10. Bland Colourlock Top Coat (filtreres først) med 1% Colourlock Crosslinker. Crosslinker må IKKE komme i kontakt med vann! BESKYTT øyne og hud, må IKKE innhaleres! Bland bare så mye som du behøver over de neste 2 timene. Sprøyt så et tynt lag over skinnfargen og tørk gjerne med varmluftpistol.

11. Om nødvendig, påfør skinnet mer farge eller bare Top Coat.

12. La skinnet tørke i 24 timer. Gni spesielt utsatte steder med en fuktig klut. Farger skinnet av, må mer Top Coat påføres. 

13. Behandle til slutt skinnet med Colourlock Leather Shield Fargeavviser/Finishforsterker for å beskytte mot fargesmitte, slitasje og riping.

14. En uke etter farging av skinn, påfør Colourlock Lærkrem. Dette gjentas to til fire ganger i året slik at du kan beskytte skinn mot slitasjeskader og riper.Anbefalte produkter og mengder for å farge en skinnsofa (3-seters)


Lærsåpe Ekstra 150 ml

Børste til skinn

GLD fargeløser

Slipepad

Poleringspad

Grunning 150 ml

Heldekkende skinnfarge 500 ml

Top Coat 150 ml

Crosslinker (herder)

Leather Shield 150 ml

Lærkrem  150 ml


Dette skal ved riktig påføring være nok med mindre skinnsofaen er veldig bastant og stor. Er man usikker og vil være helt sikker på å ha nok, kan man bestille en størrelse større.

Vær oppmerksom på at vi ikke har alle disse produktene i nettbutikken. Kontakt oss på e-post eller telefon ved forespørsel.
Å blande skinnfarger: en introduksjon til skinnverksteder, bilpleiere, bruktbilforhandlere,  og andre interesserte


Viss du aldri har jobbet med farger og maling så kan det å skulle blande farger til skinn virke litt uoverkommelig. Det finnes mange forskjellige fargeblandere/scannere der ute, men en kvalitetsscanner er kostbar og skal desuten kalibreres riktig. For små bedrifter er nok denne utgiften vel stor. I de fleste tilfeller vil tiden det tar å blande “på øyet” være tilnærmet lik den tiden det tar å la en maskin gjøre jobben. Untaket er bedrifter som blander store mengder av ulike farger daglig.


Å blande farger er et håndtverk som krever masse øvelse og en god del tålmodighet. Men mest av alt krever det en forståelse av hvordan farger virker. Selv om det finnes masse informasjon der ute om hvordan ulike farger reagerer når de blandes, så finnes det ikke noen snarvei. Det krever uansett øvelse. Frustrasjonen over å ikke få til en farge når du er under tidspress til en leveranse kan bli stor, selv for oss. Vi har oppskrifter på en god del skinnfarger til bil, særlig tyske biler, men vi anbefaler alltid at du sender oss en fargeprøve av ditt skinninteriør eller skinnsofa (eller andre skinnseter og skinnmøbel) da disse så godt som alltid må justeres for å få akkurat din farge til å stemme godt nok. Når det gjelder farge til skinnsofaer og skinnstoler (og andre skinnmøbler) har vi desverre ikke oppskrifter, men så lenge vi får tilsendt fargeprøver vil dette være den aller beste måten å gjøre det på, uansett.

Varer kan bestilles i nettbutikk, via e-post eller på telefon 466 63 893.

Ved bestilling av skinnfarge etter fargeprøve sendes fargeprøven og bestillingsskjema med posten.

H. Skancke søm og fargeteknikk,    Mellomåsveien 20,   1414 Trollåsen

Tel: 466 63 893           E-post: Skancke@fargeteknikk.no


Vi tilbøyr også gartnertjenester i Oslo og Akershus. Besøk nettside.


Copyright @ All Rights Reserved