Pleie av anilin

Rens og pleie av anilin


Anilint skinn og lær er skinn av god kvalitet som er gjennomfarget. Det er porøst uten noe beskyttende fargelag på overflaten. Væske vil trekke inn i overflaten  og mørkne den. Visse aniline skinn er impregnert for å beskytte mot vann.Anilin har en naturlig varm og myk følelse. Ulempen er at det er veldig ømfintlig. Over tid vil slikt skinn få en patina. Synlige flekker og falming vil også vises over tid.


Nytt anilint skinn behøver forebygging mot flekker. Det kommer ann på hva slags anilin du har, det finnes forskjellige midler. Normalt vil vår Colourlock Anilinkrem være en god forbygger. Har du det mest alminnelige aniline skinnet som har finere porer og er matt i overflaten, er dette rett produkt. Et untak kan være veldig lys anilin da Anilinkremen kan mørkne skinnet noe. Alternativet er da Colourlock Aniline Protector.

I noen tilfeller kan man finne anilin med store porer. Da er vår Colourlock Aniline Protector best.


Det er viktig å huske på at uansett pleiemiddel, så skal aniline skinnmøbler pleies fra de er nye og så regelmessig for å stadig beskyttelse. Har du vært så uheldig å få flekker på anilin, er det ikke enkelt å fjerne. Forsøker man å fjerne flekkene med feil metode risikerer man å gjøre skaden større. Den beste beskyttelsen er forebygging med regelmessig pleie. Husk også på at det nok ikke er så lurt å innta fredagstacoen i din aniline skinnsofa.


Utsatte områder bør behandles minst hver 3. måned. Om nødvendig kan man rengjøre forsiktig med Keralux Soft Cleaner først. Test først på usynlig sted! Pass på at området  ikke fuktes for mye for å ungå renn og flekker. Gni forsiktig. Arbeide alltid fra søm til søm.

matt anilin, fine porer

For pleie av gammel og tørr anilin anbefaler vi Colourlock Aniline Protector. Denne inneholder oljer og UV-beskyttelse.


Ensfarget eldre, ripete, falmet og solbleket anilin skinn kan friskes opp med farge: Colourlock Leather Fresh skinnfarge.

Først fjerner du olje og fett med Colourlock Rengjøringsbensin. Bruk forsiktighet!


Har du fettflekker fra hud og hår som ikke er for mørke, kan du forbedre utseendet med Colourlock Fettfjerner spray. Se Fettflekker, armlener og nakkepute


Ved tilfeller av alvorlig grad av falming og solbleking av anilin vil nok ikke våre husholdningsprodukter gi ønsket effekt. Det samme gjelder større og mørke fettflekker. I slike tilfeller kan problemet bli enda verre viss man forsøker å gjøre dette selv.