Produkter

Produktbeskrivelse

 

Temaet lærpleie er kompleks. Det finnes forskjellige typer lær og skinn i ulike aldre og tilstander til mange forskjellige bruksområder. Derfor finnes det ikke noe universalt pleiemiddel som er "best" for alle typer lær og skinn, bruksområde eller alder. Man må velge produkter som passer best til ditt lær eller skinn for å sikre lenger levetid ved regelmessig vedlikehold.

Her finner du beskrivelser på våre mest brukte produkterRengjøre skinn


VIKTIG! Rengjør alltid lær og skinn før tilføring av vedlikeholdsprodukter

 

 • Keralux Soft Cleaner, anbefalt til regelmessig vedlikehold av skinn og når skinnets overflate ikke er særlig tilsølt og møkkete.
 • Colourlock Lærsåpe Sterk, Extra er en god såpe for rengjøring av særlig skittent nappa/glattlær og skinn og til rengjøring før påføring av farge og vedlikeholdsprodukter. Det er en effektiv skinnrens som fjerner godt inngrodd smuss og annet søl. (Fett, voks og olje fjernes med  Rengjøringsbensin. Fettflekker fjernes med Colourlock Fettfjerner.)


 • Colourlock GLD Fargeløser har mange bruksområder. Det er en god rengjører for nappa/glattlær eller vinyl som  er svært misfarget av f.eks. klær, blekk eller lim. Etter  behandling legges ny Top Coat/Leather Fresh Lærfarge på. Forebygg skader med Leather Shield Fargeavviser/Finishforsterker .  OBS! MÅ IKKE BRUKES PÅ EFFEKTFARGET LÆR! Er skaden ny og på overflaten, bruk Colourlock Blekk og Fargefjerner.

                                                                     


 • Colourlock Blekk og Fargefjerner er en effektiv rengjører for merker og misfarging fra f.eks. blekk og klær. I motsetning til GLD Fargeløser løser den ikke opp overflaten på det pigmenterte nappa/glattlæret, men rengjør mer på overflaten.


 • Rengjøringsbensin  brukes for å fjerne olje og fett fra nappa/glattlær. Særlig viktig før påføresel av Leather Fresh skinnfarge for å sikre godt feste til fargen. Lærsåpe Mild eller Sterk brukes først for å fjerne skitt og møkk.


 •  Colourlock Fettfjerner er ideel for fjerning av olje og fett som nylig er blit sølt på nappa/glattlær. Den absorberer fettet/oljen og støvsuges/ tørkes så bort med en klut dyppet i mildt såpevann. Kan også brukes på anilint og annet absorberende skinn som nubuk og semsket.

Farge skinn

VIKTIG! Rengjør alltid lær og skinn med Lærsåpe og Rengjøringsbensin før tilføring av fargeprodukter!  Test ved å klistre en bit

maskeringstape på læret/skinnet. Fester den seg, er læret/skinnet rent og klart for

innfarging.

       

 • Colourlock Leather Fresh skinnfarge brukes til oppfriskning og "touch up" ved små skader som riper, slitasje eller bleket nappa/glattlær. Leather Fresh strykes på med en svamp. Leather Fresh er ideel for mindre områder og er mest brukt av private kunder, møbelforretninger, bilforhandlere og ineriørdekoratører som ikke kan utføre en full lærreparasjon. Leather Fresh smitter ikke av. Den finnes i 46 forskjellige farger og kan også blandes etter prøve. • Colourlock Colour Nøytral kan med fordel brukes der hvor overflaten er veldig slitt og røff før Leather Fresh farge legges på. Det er et fleksibelt bindemiddel som vil hjelpe til å jevne ut overflaten.

Vedlikehold og reparasjon av skinn

VIKTIG! Rengjør alltid lær og skinn før tilføring av vedlikeholdsprodukter. Regelmessig

vedlikehold er best for læret og dets overflate!


 • Colourlock Leather Shield Fargeavviser/Finishforsterker  brukes på nappa/glattlær (skinnseter i bil, hudmøbler etc.). Spesielt lær i lyse farger er sårbare for farvesmitte fra jeans og andre tekstiler. Et tynt strøk med Leather Shield hindrer dette. Behandlingen gjentas ved behov og etter hver grundige rengjøring. Bruk også Leather Shield etter restaurering og/eller farging av eldre nappa/glattlær. Colourlock Lærkrem brukes jevnlig (hver 3-6. mnd) da den er designet til å trenge gjennom Leather Shield og inn i læret. Andre lærkremer vil derimot legge seg som et lag utenpå.


 • Colourlock Lærkrem er en kompleks pleiekrem for det meste av pigmentert nappa/glattlær. Den inneholder UV filtere, antioksydanter, midler som forhindrer slitasje og kondisjonerende midler. Læret forblir mykt og komfortabelt og antioksydantene stopper nedbrytningsprossesen som skjer ved bruk av hudmøbler. Lærkrem er mest brukt til hudmøbler og skinninteriør i bil.  Påføres hver 3-6.  måned.


 • Colourlock Softener olje brukes til å gi nytt liv til gammelt og stivt lær.


 • Colourlock Anilinkrem er en pleiekrem beregnet på anilint lær. Anilint lær har hverken topcoat eller et lag farge på overflaten og er derfor mykere og "varmere". Anilint lær er derfor mer sårbart og vann, fett eller olje vil lett sette flekker som er umulige å fjerne. Ved å forhåndsbehandle med Anilinkrem minst 2 ganger, kan dette effektivt forhindres. Anilinkrem blir brukt til hudmøbler, skinninteriør i bil,  klær, bager, kofferter og sko.


 • Elephant Leather Preserver (Elefantfett) er et syntetisk, syrefritt fett og en ideel behandler for antikt nappa/glattlær og skinninteriør i cabrioleter.  Fettet er meget vannavstøtende og forhindrer mugg.  Det kan også med fordel brukes på håndvesker, sko, kofferter, ridesaler osv.


 • Colourlock Fluid Leather/Liquid Leather Colourlock Fluid/Liquid Leather er en fleksibel fyllmasse som brukes til å reparere rifter, skraper, sprekker og hull i skinn og skinn som må ha mye fleksibilitet som f.eks skinnseter i bil, skinnstoler, skinnsofaer og brukes sammen med Colourlock GLD penn og evt Colourlock Lærlim.


 • Colourlock Leather Filler  har samme bruksområde som Fluid Leather. Den har god styrke og egner seg der det er mye belastning. Den tørker hvit.


 • Colourlock GLD-penn mykgjør Colourlock Leather Filler og Colourlock Liquid Leather slik at overflaten blir jevn etter reparasjon.


 • Colourlock Lærlim forblir fleksibelt etter tørking og renner ikke utover overflaten med tid. Det brukes til å lime tøystykke på baksiden av små revner og hull i lær og skinn. Deretter fylles hullet med Fluid/Liquid Leather. Lærlim kan også brukes til å lime ned overflateskadet skinn fra katteklor.