Produkter

Produktbeskrivelse

 

Temaet lærpleie er kompleks. Det finnes forskjellige typer lær og skinn i ulike aldre og tilstander til mange forskjellige bruksområder. Derfor finnes det ikke noe universalt pleiemiddel som er "best" for alle typer lær og skinn, bruksområde eller alder. Man må velge produkter som passer best til ditt lær eller skinn for å sikre lenger levetid ved regelmessig vedlikehold.

Her finner du beskrivelser på våre mest brukte produkterRengjøre skinn


VIKTIG! Rengjør alltid lær og skinn før tilføring av vedlikeholdsprodukter

 

 • Keralux Soft Cleaner, anbefalt til regelmessig vedlikehold av skinn og når skinnets overflate ikke er særlig tilsølt og møkkete.
 • Keralux Strong Cleaner er en god såpe for rengjøring av særlig skittent nappa/glattlær og skinn og til rengjøring før påføring av farge og vedlikeholdsprodukter. Det er en effektiv skinnrens som fjerner godt inngrodd smuss og annet søl. (Fett, voks og olje fjernes med  Rengjøringsbensin. Fettflekker fjernes med  Fettfjernersett.)


 • Soft Remover har mange bruksområder. Det er en god rengjører for nappa/glattlær eller vinyl som  er svært misfarget av f.eks. klær, blekk eller lim. Etter  behandling legges ny Top Coat eller evt Keralux Colour Lotion på. Forebygg skader med Leather Shield Fargeavviser/Finishforsterker .  OBS! MÅ IKKE BRUKES PÅ EFFEKTFARGET LÆR!

                                                                     


 • Rengjøringsbensin  brukes for å fjerne olje og fett fra nappa/glattlær. Særlig viktig før påføresel av Leather Fresh skinnfarge for å sikre godt feste til fargen. Lærsåpe Mild eller Sterk brukes først for å fjerne skitt og møkk.


 • Fettfjernersett brukes til fjerning av olje og fett som nylig er blit sølt på nappa/glattlær. Pulveret absorberer fettet/oljen og støvsuges/ tørkes så bort med en klut dyppet i mildt såpevann. Kan også brukes på anilint og annet absorberende skinn som nubuk og semsket.

Farge skinn

Til venstre skinn før behandling med Keralux Colour Lotion. Til høyre etter behandling.

VIKTIG! Rengjør alltid lær og skinn med Cleaner og Rengjøringsbensin før tilføring av fargeprodukter!  Test ved å klistre en bit

maskeringstape på læret/skinnet. Fester den seg, er læret/skinnet rent og klart for

innfarging.

       

Keralux Colour Lotion / skinnfarge brukes til oppfriskning av hele møbelet, men også "touch up" ved små skader som riper, slitasje eller bleket nappa/glattlær. Colour Lotion strykes på med en klut. Den er ideel privatkunder, møbelforretninger, bilforhandlere og ineriørdekoratører som ikke kan utføre en full lærreparasjon. Colour Lotion smitter ikke av. Den finnes i 22 forskjellige farger og kan også blandes etter prøve. • Fyllmasse for overflatiske skraper og Reparasjonsfarge kan med fordel brukes der hvor overflaten er veldig slitt og røff før Colour Lotion skinnfarge legges på. Fyllmassen er et fleksibelt bindemiddel som vil hjelpe til å jevne ut overflaten.

Vedlikehold og reparasjon av skinn

VIKTIG! Rengjør alltid lær og skinn før tilføring av vedlikeholdsprodukter. Regelmessig

vedlikehold er best for læret og dets overflate!


 • Colourlock Leather Shield Fargeavviser/Finishforsterker  brukes på nappa/glattlær (skinnseter i bil, hudmøbler etc.). Spesielt lær i lyse farger er sårbare for farvesmitte fra jeans og andre tekstiler. Et tynt strøk med Leather Shield hindrer dette. Behandlingen gjentas ved behov og etter hver grundige rengjøring. Bruk også Leather Shield etter restaurering og/eller farging av eldre nappa/glattlær. Colourlock Lærkrem brukes jevnlig (hver 3-6. mnd) da den er designet til å trenge gjennom Leather Shield og inn i læret. Andre lærkremer vil derimot legge seg som et lag utenpå.


 • Colourlock Lærkrem er en kompleks pleiekrem for det meste av pigmentert nappa/glattlær. Den inneholder UV filtere, antioksydanter, midler som forhindrer slitasje og kondisjonerende midler. Læret forblir mykt og komfortabelt og antioksydantene stopper nedbrytningsprossesen som skjer ved bruk av hudmøbler. Lærkrem er mest brukt til hudmøbler og skinninteriør i bil.  Påføres hver 3-6.  måned.


 • Colourlock Softener olje brukes til å gi nytt liv til gammelt og stivt lær.


 • Cathiel Acktive Lærkrem er en pleiekrem beregnet på anilint lær. Anilint lær har hverken topcoat eller et lag farge på overflaten og er derfor mykere og "varmere". Anilint lær er derfor mer sårbart og vann, fett eller olje vil lett sette flekker som er umulige å fjerne. Ved å forhåndsbehandle med Anilinkrem minst 2 ganger, kan dette effektivt forhindres. Anilinkrem blir brukt til hudmøbler, skinninteriør i bil,  klær, bager, kofferter og sko.


 •  Stellar Leather Preserver er et syntetisk, syrefritt fett og en ideel behandler for antikt nappa/glattlær og skinninteriør i cabrioleter.  Fettet er meget vannavstøtende og forhindrer mugg.  Det kan også med fordel brukes på håndvesker, sko, kofferter, ridesaler osv.


 • Stellar Easy Filler (Repair set) er en fleksibel fyllmasse som brukes til å reparere rifter, skraper, sprekker og hull i skinn og skinn som må ha mye fleksibilitet som f.eks skinnseter i bil, skinnstoler, skinnsofaer. Ved hull tvers gjennom limes et tøystykke til baksiden av skinnet med Stellar Lim til skinn før fyllmassen legges i.


 •  Stellar Lim til skinn forblir fleksibelt etter tørking og renner ikke utover overflaten med tid. Det brukes til å lime tøystykke på baksiden av små revner og hull i lær og skinn. Deretter fylles hullet med Stellar Easy Filler fyllmasse (Repair set).