Detaljert beskrivelse reparere sprekker og hull i skinn

Hvordan reparere revner, rift og hull i glatt skinn med Cathiel Leather Repair, detaljert. 

For enkel beskrivelse, se slik gjør du
Får man små skader på skinn kan de enkelt repareres med Cathiel Leather Repair. Det er en fyllmasse (filler) som kan brukes til å reparere hull i skinn, små revner, dypere skraper og sprekker i skinn. Cathiel Leather Repair har egenskaper som gjør at den godt fester seg til- og fyller i samtidig som den er fleksibel etter at den er tørr. Den følger skinnets bevegelse.


Forberedelser:


  • Cathiel Leather Repair anbefales bare der en fyllmasse er nødvendig. Har du overflatiske skader på skinn som grunne fargeskader og normal slitasje, anbefaler vi kun å pusse overflaten (med lett hånd) med vårt slipepapir og så friske opp farge med Keralux Colour Lotion skinnfarge (også kalt skinnlakk eller skinnmaling).


  • Cathiel Leather Repair blir gråhvit når den har tørket. For å skjule reparasjonen er det nødvendig å dekke over med Keralux Colour Lotion farge for skinn i riktig nyanse. “Prikk” skinnfargen på med en svamp flere ganger. Tørk med hårtørker mellom strøkene til du fått dekket skikkelig.


  • Det er viktig å rense skinn før reparasjon. Bruk rensen som følger med slik at du får fjernet fett, olje og voks fra tidligere påførte produkter for skinnpleie. Også fett og olje fra hud og hår skal fjernes.


  • Puss røffe områder med slipepapir før reparasjon av skinn med Cathiel Leather Repair.


  • Har du hardt, stivt og tørt skinn, reparere først med Cathiel Leather Repair før du evt. behandler skinn med Softener Oil. Denne oljen kan ellers hindre fyllmassen i å feste ordentlig.Slik gjør du:


1: Hvordan reparere dype riper og sprekker i skinn med Cathiel Leather Repair


Fyll det skadde omårdet og fordel jevnt med en spatel. La fyllmassen tørke i en time eller to, det kommer an på hvor tykt man har lagt den i. Gjenta til du har fått en jevn og godt utfylt overflate. Møbelet kan farges over og/eller tas i bruk neste dag.


2: Hvordan reparere hull i skinn med Cathiel Leather Repair.


Hull i skinn må forsterkes før reparasjon. Man limer et tøystykke til baksiden av skinnet med  Lærlim. Er hullet av størrelse kan man klippe av en bit med skinn fra et usynlig område og forme det til å passe i hullet. Lim skinnbiten til tøystykket og kantene på hullet. Deretter fyller man i langs kanter med Cathiel Leather Repair.

Reparere hull i skinn

3: Hvordan reparere revne i skinn med Cathiel Leather Repair


Skinn med større revner må bedømmes om hvorvidt man kan reparere skinn med Cathiel Leather Repair eller om skaden på skinn er så stor at skinn må skiftes ut. Spesielt lange revner på gammelt skinn og revner på områder med høy  belastning kan være vanskelig eller umulig å reparere med varig resultat. Vi anbefaler å reparere revner i skinn med Cathiel Leather Repair bare på skinn som ellers er i god forfatning og revnen ikke er lenger enn 5-10 cm centimeter ettersom hvor stor belastning det er på området.


Fremgangsmåte: Små revner som ikke er under stress limes først sammen med Lærlim. Så fylles skaden med Cathiel Leather Repair som forklart over.


Revner i skinn under stress bør få et tøystykke limt til på undersiden først. Er revnen stor anbefales det å sy skinn sammen med en sterk tråd. Sett stingene med 3-4 cm mellomrom med knuten på udersiden av skinn. Dekk tråd med Cathiel Leather Repair.


Hvis skinnet er i relativt god stand, lag et lite hull på hver side av revnen (ca 2-3 millimeter utenfor) og sy med en rund nål. Legg knuten på undersiden og stram til. Revner på områder av skinn som er mye i bruk skal alltid byttes ut hvis revnen er stor. Det samme gjelder svakt skinn eller hardt skinn.