Detaljert beskrivelse reparere sprekker og hull i skinn

Hvordan reparere revner, rift og hull i glatt skinn med Liquid Leather, detaljert. 

For enkel beskrivelse, se slik gjør du
Får man små skader på skinn kan de enkelt repareres med Colourlock Fluid Leather. Det er en fyllmasse (filler) som kan brukes til å reparere hull i skinn, små revner, dypere skraper og sprekker i skinn. Colourlock Fluid Leather har egenskaper som gjør at den godt fester seg til- og fyller i samtidig som den er flexibel etter at den er tørr. Den følger skinnets bevegelse.


Forberedelser:


  • Colourlock Fluid Leather anbefales bare der en fyllmasse er nødvendig. Har du overflatiske skader på skinn som grunne fargeskader og normal slitasje, anbefaler vi kun å pusse overflaten (med lett hånd) med vår slipepad og så friske opp farge med Colourlock Leather Fresh skinnfarge (også kalt skinnlakk eller skinnmaling).


  • Colourlock Fluid Leather blir glatt og blank når den har tørket. For å skjule reparasjonen er det nødvendig å dekke over med Colourlock Leather Fresh farge for skinn i riktig nyanse. Da får du en mattere overflate. “Prikk” skinnfargen på med en svamp flere ganger. Tørk med hårtørker mellom strøkene til du fått dekket skikkelig.


  • Det er viktig å rense skinn før reparasjon. Bruk Colourlock Rengjøringsbensin slik at du får fjernet fett, olje og voks fra tidligere påførte produkter for skinnpleie. Også fett og olje fra hud og hår skal fjernes.


  • Puss røffe områder med slipepad før reparasjon av skinn med Colourlock Fluid Leather.


  • Har du hardt, stivt og tørt skinn, reparere først med Colourlock Fluid Leather før du evt. behandler skinn med Colourlock Softener Oil. Denne oljen kan ellers hindre Liquid Leather i å feste ordentlig.Slik gjør du:


1: Hvordan reparere dype riper og sprekker i skinn


Tuben med Colourlock Fluid Leather har en hette man fjerner med en saks eller skarp kniv. Fyll så det skadde omårdet og fordel jevnt med en spatel. La fyllmassen tørke i en time eller to, det kommer ann på hvor tykt man har lagt den i. Gjenta til du har fått en jevn og godt utfylt overflate.


Har du en større skade på skinn som skal fylles i er det ikke alltid mulig å jevne ut kun med spatel. Obs! bruk ikke tørr slipepad. Det vil skade reparasjonen. Vi anbefaler at du bruker Colourlock GLD-penn til å jevne ut skinnets overflate.


Ta korken av GLD-pennen. Press filttuppen ned på underlaget flere ganger til man ser at den blir fuktig. Blir tuppen for fuktig, tørk av med en fille. Jevne så den tørkede Liquid Leatheren forsiktig med filttuppen. Når reparasjonsområdet nå er fuktet med GLD-pennen kan man pusse med slipepad. Pass på å aldri fukte for mye med GLD. Da kan Fluid Leather bli for oppløst.


En profesjonell reparatør av skinn kan prege skinn som er reparert med Fluid Leather. Da bruker man et pregesett. Gammelt skinn har normalt en nokså glatt overflate og vil ikke behøve preging.


Tuppen på GLD-pennen kan snus. Dette er spesielt hendig viss du skal reparere skinn med annen farge.


Til slutt skal reparert skinn farges med Leather Fresh skinnfarge. Dette både for å dekke over Fluid Leather, men også for å få riktig glans. Reparasjon av skinn med svart Fluid Leather bør derfor også farges over. Legg farge på skinnet i flere lag slik at man får dekket ordentlig. En dag eller to etter, pleies skinn med Colourlock Lærkrem.2: Hvordan reparere hull i skinn


Hull i skinn må forsterkes før reparasjon. Man limer et tøystykke til baksiden av skinnet med Colourlock Lærlim. Er hullet av størrelse kan man klippe av en bit med skinn fra et usynlig område og forme det til å passe i hullet. Lim skinnbiten til tøystykket og kantene på hullet. Deretter fyller man i langs kanter med Fluid Leather.

3: Hvordan reparere revne i skinn


Skinn med større revner må bedømmes om hvorvidt man kan reparere skinn med Fluid Leather eller om skadden på skinn er så stor at skinn må skiftes ut. Spesielt lange revner på gammelt skinn og revner på områder med høy  belastning kan være vanskelig eller umulig å reparere med varig resultat. Vi anbefaler å reparere revner i skinn med Fluid Leather bare på skinn som ellers er i god forfatning og revnen ikke er lenger enn noen få centimeter.


Fremgangsmåte: Små revner som ikke er under stress limes først sammen med Colourlock Lærlim. Så fylles skaden med Colourlock Fluid Leather som forklart over.


Revner i skinn under stress bør få et tøystykke limt til på undersiden først. Er revnen stor anbefales det å sy skinn sammen med en sterk tråd. Sett stingene med 3-4 cm mellomrom med knuten på udersiden av skinn. Dekk tråd med Fluid Leather.


  Viss skinnet er i relativt god stand, lag et lite hull på hver side av revnen (ca 2-3 millimeter utenfor) og sy med en rund nål. Legg knuten på undersiden og stram til. Revner på områder av skinn som er mye i bruk skal alltid byttes ut viss revnen er stor. Det samme gjelder svakt skinn eller hardt skinn.