Rengjøring og vedlikehold av nytt og gammelt glatt skinn og lær

Rengjøring og vedlikehold av nyere nappa/glattlær og skinn:


Ettersom hvor skittent nappa/glattlæret er, rengjøres det med Keralux Soft Cleaner og skylles så med 1 del eddik (5%) og 5 deler vann. Etter rengjøring bør læret settes inn med Lærkrem/Care Lotion hver 3-6 mnd. Lærkremen er ideel for nappa/glattlær og skinn og beskytter mot bleking, uttørking og riper. Ved jevnlig påføring holder læret seg mykt og smidig over lenger tid.

VIKTIG! Behandling ofte med lite krem er bedre enn sjeldent med mye krem.

Har du lyst farget lær eller lær som er utsatt for mye slitasje, bør Colourlock Leather Shield Fargeavviser/Finishforsterker påføres FØR lærkremen. Den hindrer smitte av farge og beskytter også mot riper og annen slitasje. Spesielt utsatt lær og skinn er f.eks. førersetet i bilen.Rengjøring og vedlikehold av gammelt nappa/glattlær og skinn:


Først rengjør du skinnet med Keralux Soft Cleaner og skyller så med 1 del eddik (5%) og 5 deler vann. Vi anbefaler  Lærkrem/Care Lotion for å rekondisjonere overflaten av læret. Lærkremen stopper oksideringsprossesen. Er solbeskyttende og gammelt, verdifult lær og skinn beskyttes mot bleking. I tillegg arbeider den fram lærets tidligere mykhet og smidighet.

Dette gjør du evt. FØR lærkrem påføres:

Stivt og hardt lær skadet av sol og for lite pleie kan restaureres med Colourlock Sofener Oil. Små skader som bleking og der hvor farge er slitt, kan fornyes med Keralux Colour Lotio. Lyst lær og skinn og områder med mye slitasje behandles med Leather Shield Fargeavviser/Finishforsterker.


Alcantara er et syntetisk fiber, ikke skinn.

Det blir brukt til møbler og biler.

Alcantara blir ofte forvekslet med semsket skinn.

Fett fjernes med Colourlock Rengjøringsbensin.

Over tid kan nupper dannes.

Disse kan forsiktig pusses ned.

Er nuppene overflatiske vil behandlingen gi et godt resultat. Er nuppene dypere ned i stoffet vil det være vanskelig å korrigere.

Blir stoffet utsatt for fuktighet, impregner med

Universalimpregnering.