Misfarge på skinn og lær

Hvordan fjerne misfarge på skinn og lær


Misfarge fra særlig tekstiler på lyst skinn er ikke uvanlig. Det er for det meste skinn i bilseter og skinnmøbler som blir utsatt. Misfargen er forårsaket av et vidt spekter av klær. Jakker, bukser og belter kan forårsake flekker. Dongery og andre tekstiler kan smitte med farge.

I de fleste tilfeller kan misfargen fjernes ved rengjøring. Men venter man for lenge, kan det være for sent. Du risikerer da at fargen blir absorbert inn i skinnets overflate. Da er det umulig å fjerne misfargen med vanlige rengjøringsmidler.


Man bør først forsøke å fjerne misfargen med Keralux Cleaner Active Plus. Bruk gjerne en myk børste. Hvis dette ikke løser problemet må området også rengjøres med Soft Remover fargeløser.


Fukt en ren, myk, hvit klut som ikke loer med Soft Remover. Test så først på et usynlig sted!

Rengjør skinnets overflate der du har misfargen ved å gni forsiktig. Vær oppmerksom på at Soft Remover vil løse opp noe av fargen på skinnet i tillegg til misfargen. Pass på å ikke fjerne for mye av original farge. Det kan være lurt å la det tørke innimellom hvis fargen har begynt å løse seg opp. Gjenta forsiktig når det er helt tørt. Er overflaten nå pen anbefaler vi å legge et tynt lag med Colourlock Leather Fresh upigmentert der man har brukt Soft Remover.


Hvis for mye farge er fjernet eller du ikke har fått bort all misfarge kan du legge på litt ny farge (Colourlock Leather Fresh eller Keralux Colourlotion). Muligens må du legge på mer enn et strøk. Tørk innimellom med hårtørker.


For å hindre misfarge, behandle skinn med Colourlock Leather Shield med jevne mellomrom. Særlig på problemområder og etter hver grundige rengjøring. Colourlock Leather Shield er en god beskytter mot misfarge. Pass på at skinnet er rent ved påføring.


Vi anbefaler disse produktene ved misfarge på skinn og lær:


Soft Cleaner eller Lærsåpe Ekstra 

Børste til rengjøring av skinn

Colourlock GLD fargeløser

Colourlock Leather Fresh upigmentert

Colourlock Leather Shield


Behøver du også fargefornyer kan du enten bestille Colourlock Leather Fresh etter vårt fargekart eller sende oss en fargeprøve med posten slik at vi kan blande en god match til deg. Minste volum vi blander etter prøve er 150 ml.