Behandling av gammelt, skjørt og skjellende skinn

Behandling av gammelt, skjørt og “skjellende” skinnEldre pigmentert glattlær kan over tid bli skjørt. Slike skader kan ikke kun utbedres med Colourlock Leather Fresh og Colourlock Fluid Leather. Leather Fresh er fin ved mindre riper og skraper, slitt farge og falmet skinn. Liquid Leather fungerer bra ved dyperer riper og sprekker. Den er dog ikke ment til å behandle en stor flate.


For å finne ut om det kun er skinnfargen som er skadet eller om skaden går dypere inn i læret, stryk hånden over overflaten. “Butter” det kun i én retning er det en indikasjon på at selve læret er skadd. Fiberstrukturen i dyrehud ligger diagonalt og fører til dette fenomenet (kan sammenlignes med å stryke hunden mot hårene). I slike tilfeller er det riktig å bruke vår Colour Nøytral som underlag for ny skinnfarge.


Først skal du rengjøre nøye med Rengjøringsbensin. På slike områder skal du ikke bruke Lærsåpe da det skadde skinnet vil absorbere fukt og gjøre det stivere. Soft Cleaner eller Lærsåpe Ekstra skal bare brukes på uskadde overflater.


Etter avfetting med Rengjøringsbensin påføres Colour Nøytral med en svamp i fibrenes retning (med hårene, om du vil). La det tørke av seg selv og gjenta. Puss med slipepad på røffe områder. Colour Nøytral er et sterkt bindemiddel som stabiliserer skinnets overflate uten å gjøre det for stivt. Dypere sprekker kan fylles med Liquid Leather.


Etter at grunnarbeidet er gjort påføres Leather Fresh skinnfarge. Påfør flere strøk og tørk med hårtørrer mellom strøkene.


For å beskytte det reparerte skinnet anbefaler vi Lærkrem/Care Lotion. Disse skinnbalsamene inneholder anitoksydanter som motvirker nedbryting av skinnet og UV-filter som beskytter mot falming.


Viktig! Colour Nøytral er det beste middelet for å restaurere skinn i denne tilstanden. Skinnet vil aldri bli så godt som nytt, men det vil hjelpe på å stabilisere det.


Anbefalte produkter:


Lærsåpe Ekstra eller Soft Cleaner for uskadde områder

Rengjøringsbensin for skadde områder og andre områder som skal friskes opp med skinnfarge

Slipepad for å jevne ut skadde og røffe områder

Colour Nøytral

Leather Fresh skinnfarge (her er det best å sende oss en skinnprøve med posten slik at vi kan blande en god match til deg)

Svamp

Lærkrem/Care Lotion

Evt. Fluid Leather og GLD-penn til utbedring av dypere sprekker (se punkt 6 under "slik gjør du")