Behandling av Chesterfield skinnmøbler

Behandling av antikt lær og Chesterfield skinnmøbler


Det er typisk at Chesterfield skinnsofaer og antikt lær har to fargetoner: en lys basefarge med en mørkere gjennomskinnelig farge oppå. Dette kaller vi effektfarget skinn.


Råd til rengjøring og rens av Chesterfield


Ofte har Chesterfield skinnmøbler gjennomsydde knapper. Dette skaper folder og fordypninger som samler støv. Disse områdene kan man bruke støvsuger og myk børte på.

Tydelig skitt kan fjernes med Keralux Soft Cleaner. Vær oppmerksom på at på noen typer Chersterfield er det øverste fargelaget følsomt for vann og kan løse seg opp, særlig i områder som er mye i kontakt med hud og hår. Svette vil gjøre det øverste laget mykt og forårsaker denne følsomheten. Test alltid først ved å gni forsiktig med en lett fuktet klut. Slike sensitive områder kan bare bli rengjort med Rengjøringsbensin og så behandlet med Colourlock Leather Fresh upigmentert eller Leather Fresh i tilsvarende farge.


Reparere Chesterfield skinnsofa


Det er veldig vanlig at det øverste fargelaget på effektfarget skinn slites bort på de mest brukte områdene. Armlener og sitteputer er mest utsatt. Det er mulig å reparere patina med vår Leather Fresh skinnfornyer i passende farge. Svart er mest brukt, men også andre farger i forskjellige mørke nyanser. Ofte er finishen veldig blank og det krever at vi blander fargen blank for deg da vi ikke har denne i nettbutikken. Øv det alltid først på et usynlig sted: Fargen “prikkes” eller dyttes på med svamp og tørkes med hårtørker. Det krever litt fingernemhet og tålmodighet. Viss du har lagt på for lite farge, gjenta prosessen. Ved for mye farge, puss med slipepad. Dette vil føre til at fargen pusses bort på toppen av overflaten, men blir igjen i fordypningene. Metoden kan virke komplisert, men er ofte lettere enn forventet.


På veldig blankt skinn og lær kan overflaten bli matt over tid, særlig på armlener og sitteflater. Slike områder kan rengjøres med Colourlock Rengjøringsbensin. Så fornyer man skinnet med Colourlock Leather Fresh upigmentert Gloss. Kontakt oss for denne da vi ikke har den i nettbutikken. Dypere riper og sprekker i skinn kan repareres med Colourlock Fluid Leather og GLD-penn


Råd til pleie av Chesterfield


Tofarget skinn (effektfarget skinn) hvor overflatefargen er følsom for slitasje kan med fordel behandles med vår Colourlock Leather Shield.

Gammelt og tørt skinn behandles med Lærkrem/Care Lotion. Den inneholder oljer og antioksydanter som forebygger aldring.

Vi anbefaler Colourlock Elephant Leather Preserver på veldig blankt skinn.